header pim met logo

Semi- orthopedische schoenen

Lukt het niet om passende schoenen te vinden in een schoenwinkel. Zijn de confectie schoenen te breed, te smal of knellen de schoenen dan zijn de semi- orthopedische schoenen misschien iets voor u. 

Pims orthopedie levert semi- orthopedische schoenen en pantoffels. 


Er zijn bij semi- orthopedische schoenen veel meer mogelijkheden dan in confectieschoenen. Zo kan deze extra breed, met maatverschil of met een aanpassing worden gemaakt zoals een beenlengteverschil of afwikkelbalk. Aan de hand van de maten en vorm van de voet wordt de passende bestaande leest voor uw voeten uitgezocht. 

Hierna zoekt u samen met Pim een model schoen uit dat bij u past. Dit gebeurt vanuit een modelboek met verschillende schoenmodellen, deze lijken soms erg veel op confectieschoenen en zijn afgesteld op verschillende seizoenen. 

 

Mogelijke indicaties voor semi- orthopedische schoenen: 

• pijnklachten 

• afwijkingen aan de vorm van de voet 

• Hallux valgus 

• Reuma 

• Diabetes 

 

Wanneer u bent doorverwezen door een arts worden de semi- orthopedische schoenen vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Er geldt echter wel een wettelijke eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage betaalt u voor ieder paar schoenen dat u via Pims geleverd krijgt. 

 

De wettelijke eigen bijdrage bedraagt €124,- 

 

Heeft u vragen over de vergoeding, Pim kijkt graag met u naar uw specifieke situatie.

Huisbezoek, bij Pims de standaard, een unieke service!

Thuis waar U op uw gemak bent!